Ekonomi

Wolfe Tesla Hisse Değeri İçin Önemli Değişkenleri Analiz Ediyor

Wolfe Research analistleri Pazartesi günü yayınladıkları bir raporda Tesla’nın (TSLA) hisse değerini etkileyen kritik faktörleri analiz ederek şirketin beklentilerinin daha olumlu hale geldiğini, ancak bazı öngörülemezliklerin devam ettiğini belirttiler.

Önemli faktörlerden biri Tesla’nın teslim ettiği yeni otomobil sayısı. Wolfe Research, şirket yöneticilerinin öne sürdüğünün aksine, 2024 yılında teslim edilen araç sayısının 2023’e kıyasla azalacağını, yaklaşık 1,75 milyona düşeceğini ve bunun da bir önceki yıla göre %2’lik bir azalma anlamına geldiğini öngörüyor.

“İlk çeyrekteki teslimatları dörtle çarparak yıllık teslimat oranını hesapladığımızda 1,55 milyon adetlik bir oran ortaya çıkıyor. Hesaplamalarımız, özellikle Çin ve Kuzey Amerika’daki mevsimsel talep nedeniyle yaklaşık 65.000 adetlik bir artışı içeriyor” dedi.

Bir diğer önemli faktör ise üretim maliyetlerinin düşürülmesi. Firmaya göre, Tesla ilk çeyrekte maliyetleri düşürmede çok etkili oldu.

Wolfe Research, Cybertruck için üretimde yavaş bir artış öngörüyor ve 2024 yılında 55.000 adet üretileceğini, 2025 yılında ise 125.000 adede yükseleceğini tahmin ediyor.

Firma, “Cybertruck’ın fiyatının yüksek kalmasını bekliyoruz, ancak üretim oranının yaklaşık 125.000 adede ulaşacağı öngörülen bu yılın sonlarına kadar aracın brüt kâra katkıda bulunmasını öngörmüyoruz” dedi. “Ayrıca, uzun vadede, Cybertruck’ın karlılığının, önemli ölçüde daha büyük pil kapasitesi (diğer modeller için yaklaşık 75 kWh’ye kıyasla 123 kWh) ve daha karmaşık bir üretim süreci nedeniyle Tesla’nın diğer modellerinden daha düşük olması bekleniyor.”

Tesla’nın işletme giderlerinin 2024’te bir önceki yılla aşağı yukarı aynı kalacağı ve yaklaşık 7,8 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Firma bu istikrarı, yapay zeka ile ilgili mali taahhütleri dengeleyecek olan personel sayısındaki son azalmalara bağlıyor.

Analistler, “Tesla’nın durumu birkaç hafta öncesine göre (şirketin yapay zeka ve otonomiye yoğun bir şekilde yatırım yaptığı görüldüğünde) iyileşmiş gibi görünse de, birkaç önemli alanda hala belirsizlik var” dedi. Analistler, artan benimseme oranlarının, yeni bölgelerde (Avrupa ve Çin) Tam Kendi Kendine Sürüş özelliklerinin sunulmasının ve otonom taksi hizmetlerinin ilk lansmanının başarının temel göstergeleri olacağını belirtiyorlar.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale AI’ın yardımıyla oluşturulmuş ve tercüme edilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

nurdagiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu