Haber

DEAŞ’a katılan Begüm’ün son İngiliz vatandaşlığı başvurusu da reddedildi

2015 yılında 15 yaşındayken evinden kaçarak DEAŞ’a katılmak için Suriye’ye giden Şamima Begüm’ün İngiltere vatandaşlığından çıkarılmasına yönelik itirazı kabul edilmedi.

Begüm’ün Özel Göçmen Temyiz Komisyonu’na (SIAC) yaptığı itiraz, Begüm’ün 2019’da İngiliz vatandaşlığından çıkarılma kararının ardından sonuçlandı.

SIAC, Begüm’ün başvurusunu, İçişleri Bakanlığı’nın vatandaşlıktan çıkarılmasını ve Yargıtay’ın “Ülkeye dönemez” kararını hukuka uygun bularak reddetti.

SIAC, Yargıtay gibi, Kuzey Suriye’de bir kampta tutuklu bulunan ve “DAEŞ gelini” lakaplı 23 yaşındaki Begüm’ün İngiltere’ye dönemediğini ve halen ulusal güvenlik için tehdit oluşturduğunu açıkladı.

15 yaşında DEAŞ’a katıldı.

DEAŞ’a katılmak için 15 yaşında iki arkadaşıyla birlikte Londra’dan Suriye’ye giden Bangladeş asıllı Begüm’ün, Suriye’de Hollanda asıllı bir DAİŞ’li ile evlendiği ve üç çocuğu olduğu uluslararası basına yansıdı. onlar öldü.

Birlikte Suriye’ye gittiği bir arkadaşının hayatını kaybettiği, diğer arkadaşının akıbetinin bilinmediği belirtilirken, 2019’da Kuzey Suriye’de bir kampta bulunan Begüm, yaptıklarından pişman olmadığını ancak gitmek istediğini söyledi. İngiltere’ye dön.

İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı çalışma sonrasında 2019 yılında Begüm’ün vatandaşlığı elinden alınmıştı ve Bangladeş, Begüm’e vatandaşlık vermeyeceğini açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu