Haber

“Beylikdüzü’nü Geleceğe Taşımaya Devam Edeceğiz”

Beylikdüzü Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleştirildi. 2022 Faaliyet Raporu’nu kamuoyu ile paylaşan Önder Çalık, “Görevde 4. yılımızı tamamladık.

4 yılda ülke olarak çok şey yaşadık. Pandemi ve ekonomik krizle boğuşurken bir yandan da doğal afetlerle sarsıldık. Hayat şartlarımızı zorlaştıran olumsuzluklarla birlikte mücadele ettik. Bu güzel ilçe için yaptıklarımız, vatandaşlarımıza duyduğumuz sadakat ve hizmet sevgisi en büyük rehberimiz oldu” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasına Mart ayında şehit olan askerleri rahmet ve minnetle anarak başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Ramazan ayının barış ve rahmet getirmesini diledi. Müslüm Akulker, Nejla Kotil Saruhan ve Engin Eşnaz’ın kapalı oyla divan üyeliğine seçildiği toplantıda, daha sonra açık oyla ihtisas kurullarına üyeler seçildi. Öte yandan, mevcut kurullara ek olarak Afet ve İklim Değişikliği Kurulu da oybirliğiyle oluşturuldu. Toplantının devamında Zeynel Abidin Yener, Meclisin gündem maddelerinden biri olan 2022 Yılı Denetleme Kurulu Raporunu sunarken, Başkan Çalık 2022 Yılı Faaliyet Raporunu kamuoyu ile paylaştı.

“En büyük rehberimiz vefa ve hizmet aşkıydı”

Akıllı belediyecilik ile sosyal belediyeciliği harmanlayarak siyaset üstü bir anlayışla hizmet ürettiklerini belirten Lider Çalık, “Son 4 yılda ülke olarak çok şey yaşadık. Pandemi ve ekonomik krizle boğuşurken bir yandan da doğal afetlerle sarsıldık. Hayat şartlarımızı zorlaştıran olumsuzluklarla birlikte mücadele ettik. Bu güzel ilçe için yaptıklarımız, vatandaşlarımıza duyduğumuz sadakat ve hizmet sevgisi en büyük rehberimiz olmuştur” dedi.

“Yeşil alan miktarını 4.015.811 metrekareye çıkardık”

Beylikdüzü’ne yeni ve prestijli caddeler kazandırdıklarını belirten Lider Çalık, “Yaşam Vadisi’nin iki yakasını birbirine bağladık. Alt yapı olmadan üst yapı olmaz anlayışıyla ilçe genelinde yol bakım, yol kaplama ve asfalt kaplama çalışmalarını gerçekleştirdik. 4 yıllık çalışmalar kapsamında 333 bin metrekare yol bakım-onarım-inşaat işini tamamladık. Görevde bulunduğum 4 yıl boyunca; İlçemize 728 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırdık. Toplam yeşil alan miktarımızı 4.015.811 metrekareye çıkardığımız ilçemize 69 yeni park ekledik.” Pandemi, afet ve ekonomik krizlerle birlikte zor günlerden geçtiklerine değinen Önder Çalık, “Biz Ülkemizde ihtiyaç duyulan her an ve her yerde desteğe koştuk, selde, depremde, orman yangınında kimseyi yalnız bırakmadık içine üfledik.Bütün bunları ‘Beylikdüzü Aklı’ ile yaptık.Bu aklı;Akıl diye nitelendirdik. çocukları mutlu eden, gençleri önemseyen, kadınlarla güçlenen, afet riskine her zaman hazır, duyarlı ve geçmişine sahip çıkan, bu güçlü akılla Beylikdüzü’nü geleceğe taşımaya devam edeceğiz.”

“360 proje arasından iklim değişikliği ve çevre yönetimi ödülüne layık görüldük”

Özellikle son yıllarda yaşanan teknolojik ve sosyal gelişmeler nedeniyle vatandaşların yerel yönetimlere bakış açısının ve beklentilerinin değiştiğini belirten Lider Çalık, “Ekosisteme saygılı, estetik değerleri gözeten bir hizmet anlayışını benimsedik. tüm çalışmalarımız. Bu bilinçle 2022 yılında attığımız en önemli adım; “Sıfır Atık Sokak Toplayıcıları ve Atık Yönetimi Projesi” hayata geçirilecekti. Bu projemizle Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği 2022 Altın Karınca Ödül Töreni’nde 360 ​​proje arasından iklim değişikliği ve çevre yönetimi ödülüne layık görüldük. 2022 yılında 112.181,02 ton evsel atık ve 17.830,55 ton harici atık toplarken 14 adet taşınabilir atık toplama merkezi kurduk. 236 adet geri dönüştürülebilir atık konteynerini şantiyelere yerleştirerek, şehrimizde 200 adet geri dönüştürülebilir atık kutusu oluşturduk.”

“İlçemizi bir kültür sanat merkezi haline getirmek için birçok program gerçekleştirdik”

Beylikdüzü’nde kültürel, sosyal, sportif, akademik ve online eğitimlere toplam 503 bin 710 vatandaşın katıldığını belirten Lider Çalık, “İlçemizi kültür sanat merkezi haline getirmek için birçok program gerçekleştirdik. Ulusal ve dini bayramlarda ve özel günlerde vatandaşlarımızla bir araya gelerek toplumsal birlikteliğimizi güçlendirdik. Ayrıca yoksulluk, engellilik, çocukluk, gençlik, yaşlılık ve diğer kırılganlıkları bulunan vatandaşlarımıza sosyal destek hizmetleri sağladık. Kurban Bayramı’nda 7.462 haneye 30 ton et dağıttık, 37.970 vatandaşa taziyelerde bulunduk. Olumsuz hava koşullarında toplam 49.840 vatandaşa çorba dağıttık. Öte yandan farklı spor branşlarında çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik hizmet alanları oluşturarak birçok düzenlemeye imza atarak eğitim, kültür, sanat, sosyal, ibadethane ve gençlik merkezi gibi birçok çalışmayı ilçemize kazandırdık.

“Türkiye’nin en başarılı ilçe belediye başkanı seçilmekten gurur duyduk”

Kurumsal yönetim çalışmaları kapsamında; Eşitlikçi ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışıyla ilçede hizmet verdiklerini vurgulayan Lider Çalık, “Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak en çok yüzde 63,4 oyla Türkiye’nin en başarılı ilçe belediye başkanı seçilmenin gururunu yaşadık. başarılı 20 Büyükşehir Belediye Başkanı anketi. İlçemize hizmet ederken özveriyle çalışan değerli komşularımıza, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize ve tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.” Meclis toplantısının ikinci oturumunun 6 Nisan Perşembe günü saat 10:00’da yapılmasına karar verildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu